*
*
*
*

31.5.04

A Day After The Course

Wassssuuupppppppppppppp..!!! Heh! bersemangat sekali aku datang keje ari ni. Biasa arrr...nak jumpa memember yang dah lama aku tinggalkan, pastu nak jumpa pc yang sangat-sangat aku rindui, pastu...nak masuk blog terchenta aku..fuh!..terseksa batinku...ecewahhh...!!

First of all, aku nak ucap to-che bebanyak kat kalian yang masuk blog aku ni..samada yang baru kenai..atau yang dah lama kenai..even tak kenai muka..kira..kenai le jugak tu..ye dak?

Hemph! banyak citer yang aku nak citerkan ni..tapi..ape-ape pun..aku kene tapis dulu. Mana le tau..kot-kot ada yang terlebih (18) kang susah lak. Ahaks..!

Sepanjang dua minggu aku berkursus kat Kluang nun..aku dapat ramai kawan. Laki, pompuan..sumer ada. Pendek kata..macam-macam ada. Heh, heh, heh..bertambah le lagi kawan-kawan chatting aku. Kat sana, aku takleh dok diam sebabnya..aku jumpa member yang sekepala. Gelak kaw-kaw nye. Nyanyi sesama, nyakat sesama, ish! memang seronok la masa tu. Ikutkan ati, aku nak buat reunion untuk group kitorang nanti..coz..rata-rata..dari Putrajaya ngan KL jek. Tak susah nak kumpul nanti kan??

Ape pun...aku bersyukur sebab segala-galanya dah berakhir dengan suasana yang cukup best! Kalo korang ada sekali kat sana..sure korang tak caya aku macam ni kan? Ye lahhh..rata-rata yang baru kenai aku akan cakap aku ni pendiam..heh! it's up to them..masa yang diberi selama dua minggu, kalo aku still lagi pendiam..alamatnya..bungkus barang la balik KL..

Kalo setakat kenai sehari dua..maybe diorang bleh anggap aku cenggitu..tapi..kalo berminggu-minggu..baru korang akan kenai sape aku sebenonye..that's true..aku tak bohong..memang realiti..cenggini le aku sebenonye..happy...

Errr..ok la. rasanya dah terlalu panjang ni. Esok aku sambung lagi dengan citer lain plak ekk..citer yang terlalu menekan minda aku sepanjang dua minggu ni..serius aku cakap, aku nangis satu malam tu sebab tak tahan dengan apa yang melanda diri aku masa tu..huh! susah jugak jadik pompuan neh..

[Agi Idop @ 7:45 AM]

28.5.04

Tajuk : Esok Balik KL..Yeahhhoooo...!!!

Yeahhh..!! macam mana tajuk kat ateh tu..macam tu le jugak ati dan perasaan aku kat sini. Esok balik KL. Balik dari kusus yang dah aku jalani selama dua minggu kat sini.

Banyak kenangan...banyak pengalaman yang aku kutip kat sini. Kenangan manis...kenangan pahit..kenangan kelat..kenangan masam...sumer ada...pendek kata...macam-macam ada lah..!! hehehehe...

Skang ni, IKWAS dah sunyi sepi. Takde lagi suara-suara jeritan penghuni-penghuni asrama. Yang tinggal hanyalah aku, Kak Siti, Kak Zai ngan Yan. Pastu...budak laki 3 orang. Memang sunyi. Tapi..adanya aku dan Kak Siti tu..campur lak ngan Kak Zai dan Yan..istilah sunyi dah takde lagi...kekekekee...

Jap tadi, kitorang berempat kuar Ayor Itam. Takde ape yang aku beli pung...just beli pasu kecik-kecik tu..ngan mug kecik. Comei. Buat souvenir untuk housemate. Pehtu, aku beli 'pooh' dua beranak. Cadangnya, mak dia aku nak amik..anak dia jek aku nak bagi kat 'Dia'. Bior dia simpan wat kenangan. Hehehehee...ok dak?

Skang ni, CC kat IKWAS ni tak brape ok. Aku punye blog..tak bleh kuar tag board ngan gesbuk. So, tak dapek la aku nak membaca sebarang mesej yang korang tinggalkan kat sini...tunggu le aku balik opis dulu yek..!

Kat kusus ni..ramai kawan yang aku dapat. Aku seronok sebenonye..walaupun ada jugak yang tak seronoknya. Kebanyakannya datang dari Putrajaya ngan KL le. Even ada salah paham sket...tapi..kitorang berjaya mengatasinya.

Ok la ye..aku stop sini dulu...minggu depan aku tulis lagi...chiowwww...!!!

[Agi Idop @ 8:39 PM]

26.5.04

Tajuk : Detik-Detik Terakhir Di Bumi Kluang

Huwarghhhhhh..!! aku ngantuk sebenonye ni. Tapi..memandangkan dah lama aku tak nulih kat blog tercinta aku ni..maka..terpaksa le aku menahan sket mata aku ni dari tertutup rapat...kekekekee...

Actually, time ni aku ada peluang sket le nak menulih...coz..hari-hari terakhir kitorang kat Kluang ni..tak le terlalu bz sangat. Public Speaking pun dah lepas. Lega rasa. Skang ni..kitorang kene tumpukan perhatian pada exam pulak.

Jap tadi...kitorang baru selesai handle satu majlis yang tak le brape grand sangat tapi...bagi kitorang ni kira ok laaa...lagipun...malam ni kitorang ada wat tukor-tukor adiah...hehehehe...sampai skang aku tak tau sape le punye adiah tu...sebab aku tanya sorang pun tak mengaku. Ish, ish, ish...sian kat aku tau..tapi baguih la jugak aku dapat adiah jam dinding. Sama kaler plak tu ngan baju kurung aku skang. Biasa la kannn..my peberet kaler..Heh, heh, heh...pandai orang tu pilih.

Sabtu ni aku balik KL. Terasa cepat benor masa berlalu. Tup-Tap...tup tap...dah dua minggu. Hehehehe...pastu...tunggu nak kompem jek. Bila dah kompem, baru aku pikir nak beli keter sebijik...kekekekee..orait dak? Orait kannn? Bleh le aku pusing-pusing KL ni nanti..yeahhooo..!!!!

[Agi Idop @ 11:30 PM]

22.5.04

Entry Dalam Tempoh Berkursus

Hahahaaha....sukanya aku ari ni. Ari ni ari Sabtu. Ari ni sepatutnya aku kene buat Public Speaking tapi memandangkan masa tak mencukupi, maka..giliran aku terpaksa ditunda ke ari Isnin berikutnya. Hehehehe..boleh le aku buat persediaan dengan lebih rapi lagi. Kan, kan, kan....

Heh! malam ni..kitorang takde aktviti. Lepas Maghrib tadi...kitorang ramai-ramai kuar kedai. Ape lagi..jalan-jalan cari makan le. Ekeekeke..seminggu dok dalam INTAN (IKWAS), baru malam ni dapat nengok dunia (pekan Kluang). Masa tu, memang seronok sangat. Rupa-rupanya..makan kat Kluang ni memang best. Sekali hidang, penuh sepinggan. Fuh! kenyang sebulan. Ekekeekeke...tak sesia le kalo mai makan kat sini. Tambah lak waiter nye ensem-ensem belaka. Hehehehe...sambil makan, cuci mata kejap. Kan, kan, kan...

Lepas makan, memasing balik dengan penuh kekenyangan. Senak pulak rasa perut aku. Tapi, kira berbaloi le..harga berpatutan padan le dengan makanannye. Balik ke bilik, aku terus solat Isyak. Lepas solat, aku ajak Kak Siti gi CC. Muehehehe..rindu aku pada blog ni dah melantun-lantun. Ni le masanya aku nak menulis pun. Esok maybe tak boleh dah cos kitorang dah plan nak pi Ayer Hitam ngan panjat Gunung Selambak. Eh, silap..Gunung Lambak. Hehehehe...Eiii..seronoknya...tak sesabo dah aku nak bertrekking.

Petang tadi, kitorang buat Treasure Hunt. Sekonyong-konyong, group aku dapat nombor dua. Hehehehe...even penat gilossss tapi aku cukup berpuas ati. Bagi aku, bila lagi nak berseronok cenggini kan?

Hehehehe...dalam pada tu, tak sangka pulak aku bila first day kitorang masuk kelas, aku telah dilantik sebagai AJK Agama. Muahahahaha...gelak bangga nih. Eh..idak le..aku pun terharu sebenonye nih.

Hehehehe...ok le korang..rasanya dah banyak le pulak aku menulis. Bukan apa, rindu tak menatap blog aku ni seminggu. So, kepada kengkawan sumer...aku undur diri dulu. Ada kelapangan, aku tulis lagi. O ye, untuk pengetahuan korang..aku pulang ke KL pada pagi Sabtu 29hb Mei 2004. Even petang Jumaat tu kitorang dah tamat kursus, tapi..aku tetap nak balik ari Sabtu coz petang Jumaat tu nak pi shopping kat Ayer Hitam. Yeahhhh..!!!..

Ok..adios untuk sumer. Sambutlah salam ku nan jauh di Selatan....:)

[Agi Idop @ 10:28 PM]

14.5.04

Tajuk : My Last Update

Actually, ari ni ari last aku update blog. Sebabnya...esok, lusa, tulat dan abih bulan ni..aku takde kat KL...aku merantau ke Kluang, Johor. Ada kursus kat sana selama 2 minggu. Aku wajib pegi kursus tu sebab mende tu adalah salah satu syarat untuk aku kompem keje sok.

Tapi, bukan mende ni yang aku nak citerkan. Aku ni sebenonye..suka kawan ngan sape saje. Aku jenis tak kisahh...laki, pompuan, tua, muda..buleh aje..ramai kawan buleh tambah pengalaman..buleh tambah ilmu pengetahun. Ye dak?

Mungkin dah lumrah, sifat aku 'kalo tak dapat sesuatu benda tu, aku akan buat jugak sampai buleh'. Sama jugak 'kalo aku nak tau sesuatu..aku akan cari jugak sampai dapat'. Dengan cara tu baru aku akan puas ati. Aku harap korang toksah le heran pulak. Aku memang cenggini. Mungkin ada yang tak suka..aku mintak maaf.

So, kengkawan..tunggu le kemunculan aku semula pada 31hb nanti ekk. Tentunya aku akan merindui korang. Huhuhuhuu...lama tu..dua minggu...!! Uwaaaa...sesunggunya aku pegi untuk menunaikan kewajipan aku sebagai sorang rakyat mesia. Kan, kan, kan...

Wokeshhh..! bubbyeee...!!!

[Agi Idop @ 10:22 AM]

13.5.04

Tajuk : Menghitung Hari

Hemm...3 ari lagi aku nak pi kursus. Nampaknye blog aku akan ketinggalan lagi ler..kalo aku rajin aku masuk le CC. Tu pun kalo ada peluang. Kalo takde...alamatnya..blog aku akan menyepi sampai bulan nam nanti...Huhuhuhuhuhu...

Kursus yang membolehkan aku sah dalam jawatan. Yess..!! lepas ni aku buleh le nak pikir pasal beli umah, beli keter...or..apa-apa le..aku dah kompem..senang le nak buat loan nanti..jeng..jeng...jeng...3 ari lagi. Huuhuhuhu...sape nak antor aku pi johor aaa? Jom la..jom la..!!

[Agi Idop @ 12:44 PM]

12.5.04

Aku dan 'Dia'-Part 1

Ari tu, masa aku dah balik KL..housemate tanya "Jumpa tak ngan 'Dia'?" Aku geleng. "Lerr...tak jumpak lagi korang?" Aku angkat kening. "Tak silap akak, dah setahun korang tak jumpak..betul tak?" Aku angkat bahu. Hehehehehehe...sepatah pun aku tak jawab soklan dia. Ini membuatkan yang dia tersangat la kompius dengan aku. Muehehehee...

Apa yang pasti..satu ari masa aku kat kampung, 'Dia' call aku. Kali ni kitorang dapat sembang lama sket pasal memasing line tengah clear. Kekekeke...tak dapat jumpa, dengor suara pun jadi le..janji rock. Ye dak??? Muehehehe...

Masa tu, 'Dia' dok mengira-ngira tentang umur kitorang berdua. Lagi setahun...dua tahun...ummm..dua tahun sesuai le kot. Aku tanya 'Dia' apa yang sesuai? Dengan selamber wa-wa nye 'Dia' menjawab.."Nak kawin le..ngeeeeee..." Cis! kalo dua tahun maknanya umoq aku..dah 24 la. Haaa...!!!!!

Ahhh...pedulikan dia. Aku tak kisahhh...tapi buat masa skang ni..aku blom bersedia lagi untuk tu sumer. Aku rasa..aku ni muda cet cet lagi. Kalo orang tengok pun...sure kata cam budak sekolah. Kekekekeek...

[Agi Idop @ 7:41 AM]

11.5.04

Tajuk : Kembalinya Aku Ke Sini

Sori le kengkawan sumer. Aku bukannya tak balik lagi dari kampung. Aku dah balik dah...tapi..memandangkan keje aku terlalu banyak sangat semalam..aku hanya sempat menjengah buat seketika. Tak sempat nak mengupdate satu hape pun. Hajat hati..nak update petang semalam lepas lunch...udah server lak problem. Sudahnya..sampai aku balik, internet still cenggitu. Maka, terpaksa le aku mencuba nasib ari ni.

Sebenonye...banyak citer yang aku nak citerkan masa aku kat kampung ari tu..tapi memandangkan citer aku nanti akan menjadi terlalu panjang..hehehehe..biasa arr tu..citer sesikit mana pueh...so, aku akan pendekkan aje...

Aku memang suka balik kampung sebab kat kampung le aku buleh release kan tension aku masa keje, aku buleh sedut udara segar banyak-banyak, aku buleh cuci mata dengan melihat pokok-pokok hijau dan aku buleh dengar bunyi unggas dan binatang lain yang aku tak buleh dengar kat KL. Memang aku puas. Tu pasal le aku ambik cuti panjang. Almaklum le..cuti aku pun banyak lagi. So, lebih baik le aku manfaatkannya bebaik...

Kat kampung aku, rumah aku le senang cakap...ada sekor anak kucing jantan. Nama dia..kalo tak silap aku..kakak aku bagi nama..TAMPONG..hehehe..biasa arr..orang kampung..nama pun kekampungan jek. Kalo kat bandar..TOMPOK le nama yang sesuaiii. Ye dak?

Dulu..dia ada mak. Dia ada adik beradik..tapi kali ni aku balik..tinggal dia sekor jek. Sumer mak ngan adik beradik dia yang lain dah kena buang ke tempat asal diorang mula-mula dijumpai dulu. Ish, ish, ish...sian pulak aku. Biasa arr..mak aku bukan suka sangat kucing ni..tambah lak kucing yang berjantinakan betina..huh! udah semestinya le akan memboyotkan perutnya nanti..kekekeke..dan paling tak best bila dia beranak merata-rata tempat yang dia suka. Haaa! sapa yang nak kena cuci? Akakkkkkk....jugak! :P

Hehehe..tu citer pasal anak kucing. Meh aku citer lak pasal anak orang. Anak orang ni adik aku la. Adik laki aku yang form three. Amboi, amboi diaaa...kemain lagi. Kecik-kecik lagi udah pande nak beraweks. Yang aku bleh heran tu..nama aweks dia pun dedekat nak same ngan nama dia. Cuma tambah 'A' jek kat belakang..jadi le nama aweks dia. Ish! ish! ish..pande pulok mencari. Udah kebetulan pulok lagi..diorang ni duduk pulak dalam kelas yang sama. Aisehhh...

Nak jadi ceritanya..tengah sesedap mengemas buku-buku dia yang bersepah ateh meja tu..aku terjumpa sehelai surat yang tak tau sapa pengirim nye. Maka, tanpa buang masa..aku pun baca le dari A sampe Z. Uiks! aweks tu tulis surat kat dia...amboiii..ni, kalo tau dek mak abah aku..mampos le. Mau kene basuh cecukup. Nasib baik le kakak dia ni baik. Pande simpan rahsia. Sebab aku tau..diorang ni bukannya sungguh-sungguh. Saje nak menguji tahap kemachoan le tu. Keh, keh, keh...bleh tahan gak adik aku ni.

Hehehe..aku tak kisah adik ooii..janji..ko tak mengabaikan pelajaran udah..PMR pun dah dekat...bawak-bawak le mengulangkaji..terkantoi kang..jawab le ngan abahmu. Hehehehee...

Okey le..aku chiow dulu. Banyak lagi sebenonye aku nak citer ni..tapi takper le..sambung esok le ye..manyak keje ni. O ye..jangan tanya kenape aku tukor design blog neh? Jush..diam aje..heh, heh, heh...

[Agi Idop @ 8:11 AM]

==SENYUM SELALU==

[Ct_Cute]
[14 November 1982]
[Membaca]
[Beruas,Perak]
[Pembantu Tadbir]
[gadiscute82@yahoo.co.uk]
[YM :-gadiscute82]


" Blog Aku Ni Takde Mende Best Pun. Takde Ilmu Untuk Dikutip. Aku Tulih Pun Berdasarkan Apa Yang Ati Aku Nak Tulih. Pengalaman Masa Lalu Banyak Memberikan Aku Kematangan Dalam Berfikir. Menguji Sejauh Mana Tahap Kesabaran Aku, Keegoan Aku, Rasa Kasih Sayang Aku, Hubungan Persahabatan Dan Kekeluargaan Aku. Setiap Entri, Terselit Pelbagai Emosi. Macam Ni Le Cara Aku Menulih. Apa Yang Penting, Dengan Adanya Blog ni..Aku Buleh Mengimbas Kembali Kenangan-Kenangan Lama..


==PUTARAN WAKTU==

Dynamic clock

==MENITI HARI==

==MUTIARA KATA==

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang dia tampilkan, atau bagaimana dia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat di mana cinta itu ada."

==JALINAN UKHWAH=

==SAHABAT JURNAL==

::Abasan:: ::Abe:: ::Abrar:: ::Abuzar:: ::Addeen Bandarsepi:: ::Adk77:: ::Ady:: ::Akbar:: ::Akmal:: ::Alia:: ::Al-Qadiri:: ::Amran:: ::Amyz:: ::Analogi:: ::Arul:: ::Ashran:: ::Ast3:: ::Ayares151:: ::Ayie:: ::Ayobkelubi:: ::Azmie:: ::Bajonz:: ::Banai:: ::Basrinmd:: ::Biskut:: ::Boi:: ::Cill:: ::Ct Zila:: ::Cnma:: ::Dark Avenger:: ::Deanz:: ::Dragon:: ::Emmayeayea:: ::E-take:: ::Firdee Firdaus:: ::Idham:: ::Ifaa:: ::Ikoko:: ::Ilhami:: ::Kak Attyn:: ::Kak Ayaka:: ::Kak Azah:: ::Kak G:: ::Kak Melor:: ::Kak Merry:: ::Kak Nina:: ::Kak Noy:: ::Kak Sal:: ::Kak Sri:: ::Kak Siti:: ::Kak Zar:: ::Katarsis:: ::Koben:: ::KureKure:: ::Lan:: ::Lenz:: ::Leny:: ::Luqman:: ::Macknet:: ::Madi:: ::Mal:: ::Manmoncang:: ::Mat:: ::Mat Jan:: ::Mawar:: ::Mba:: ::Mbs:: ::Mely:: ::Mimi:: ::MissJaja:: ::Mizan:: ::Muring-Wien:: ::Mushroomcute:: ::Nazmi:: ::Nazri:: ::Nile_Chem:: ::Nurul:: ::Onizuka:: ::Paichowan:: ::Pak Wattan:: ::Pek Thong:: ::Purbe:: ::Queen:: ::Readme.txt:: ::Rick:: ::Safprin:: ::Salji:: ::Salleh Kamil:: ::Shanot:: ::Therion:: ::Tipah:: ::Toped:: ::Uncle Ep:: ::Walkthrulife:: ::Wannieda:: ::Wizurai:: ::Wkdin:: ::Zhoulsz:: ::Zino:: ::Zuril::

==INSPIRASI==

::Gengjurnal::
::Forum Gengjurnal::
::Galeri Gengjurnal::
::Ikiemasane::
::JAD-Novel Online::
::Dr. Tuah:: ::Komuniti Extro::
Design By :
Minority Blog

==ILHAM==

::Blogger::
::Blogskins::
::Bravenet.Com::
::Flowers.Net::
::Mylovelypooh::

==CATATAN TETAMU==

Baca / Tinggalkan Catatan

==DIARI SILAM==

October 2003 November 2003 December 2003 January 2004 February 2004 March 2004 April 2004 May 2004 June 2004 July 2004 August 2004 September 2004 October 2004 November 2004 December 2004 January 2005 February 2005 March 2005 April 2005 May 2005 June 2005 July 2005 August 2005 September 2005 October 2005 November 2005 January 2006


This page is powered by Blogger.
Gengjurnal

==PEACE & HARMONY==